lauantai 12. helmikuuta 2011

Keväinen setti ja vielä yksi t-paita


Tämä keväisen raikas setti syntyi ihan tyhjänpanttina kaapintäytteenä pyörineistä kankaista: myllymuksujen raitajoustis on ainakin 2-3 vuotta sitten vaippaompeluksiin tilattua, keltainen joustis metsolasta 1,5 v sitten ostettu ja unohdettu, keltainen velour jämäpalanen jostain, juuri sopiva 86cm housuihin. Tykkään tästä setistä tosi paljon. Ehkä siksikin, että kaikki muut vaatteet alkaa olla jostain kohtaa nafteja neitille ja tämä on just mukavan väljä.
Kaavana ottobren papana jälleen, mutta hieman muokaten ja housujen kaava oma. Paidan helman pyöristin ja tuli vaihteeksi kiva niin.
Taustalla olevan ihanan vanhan puisen sängyn saimme naapureilta ja se on oottamassa pinnasängyn  vieressä, että uskallan siirtää neitin siihen. Onhan tuolla ikää jo 1,5 v, mutta sängyssä ei ole juuri laitoja ja se mietityttää pysyykö tuo pyöriäinen siinä...Tosi ihana tuo sänky on, just jotain tuommoista etsiskelin huutonetistä ja sitten yhtäkkiä semmoinen löytyi naapurista ja vielä ihan ilmaiseksi =)Tämä paita on jatkoa edellisenpostauksen paitapinoon. Yläkaappiin oottamaan kesää. Alkaa jo tuo kukkakangas kyllästyttää, mutta tuossapa se taisi nyt olla =)


Esittelempä vielä lopuksi omat koneeni. Näillä minä siis ompelen ja ompelunurkkani on yläkerran "käytävässä". Ei mikään käytänöllinen paikka, mutta parempi kuin keittiön pöytä. Hetken aikaa omistin oman ompeluhuoneen, mutta siitä ei tullut mitään, koko huone oli yhtä suurta kaaosta, hyvä jos sinne ite mahtui. Kankaat asustaa alakerrassa kaapeissa ja kaikkialla muualla minne niitä milloinkin saan mahdutettua ;)

Ompelukoneeni on Bernina activa 210, vuosi sitten ostettu ja tykkään tosi paljon. Brotherin vajaa 2 vuotta vanhan saumurin vaihdan Berninan perussaumuriin heti kun on rahaa (tosin se ei ole ihan heti). Toiseksi saumuriksi ostin "joululahjaksi" Lidlin tosi halvan saumurin, jonka langoituksen kanssa menetin hermot ja sitä ei ole muuta kuin kokeiltu, vielä. Hyvää jälkeä se tekee ja on ehkä jopa hiljaisempi kuin tuo brother, mutta langoitus on ihan outo ja en ilmeisesti ole saanut niitä oikein kun katkaisee aina oikean puoleisen neulan langan (ommeltuaan ensin muutaman sauman nätisti)...

6 kommenttia:

 1. Oi miten kiva setti! Sänky on tosi kiva ja koneetkin hyvät!!!

  VastaaPoista
 2. Kivat värit tuossa setissä =)
  Mulla on tuota samaa keltaista velouria odottamassa housuiksi pääsyä...

  Tuo Lidlin saumurin langoitus näyttää samalta kuin minun Singerissä, siinä oli taannoin ongelmia toisen neulalangan kiristyslevyjen kanssa.

  VastaaPoista
 3. Mulla on toi sama Brotherin halpissaumuri ja vaihtaisin sen heti PAREMPAAN jos voisin... En esim saa tehtyä liivinsuojia nätisti ja 'hörppää' tosi helposti kankaan suikaleita sinne tikin sisään, siis jättää leikkaamatta. (joo tarttis kiikuttaa huoltoon muttei nyt pysty ja jotenkin pärjään sen kanssa)

  VastaaPoista
 4. On kiva setti jälleen tylleröllä :) Mullakin on berninan ompelukone, joku halvempi malli ja oon tykännyt (ihan hyvin riittää mun ompeluksiin eli. lähinnä verhojen ym. yksinkertaisen ompeluun) Onneksi on ohjekirja- sieltä yleensä löytyy apua jos jostain syystä joku asia ei mene putkeen koneen kanssa.

  Tulis jo hiihtoloma. Kävin ikealla ja sieltä löytyi uusi koristetyynyn päällinen. Pitää saada makkariin samansävyiset verhot. Harmaata ja vaaleanpunaista. Mulla on harmaa-vaaleanpunainen kausi. Meneeköhän milloin ohi?

  VastaaPoista
 5. Sängystä vielä. Kyllä varmaan kohta uskaltaa laittaa tytön siihen. Voiko siihen itse tehdä laitaa? Mekin löydettiin pojalle parilla kympillä huutiksesta sänky, jossa ei ollut laitaa ja se sitten maalattiin ja tehtiin laita. Hyvä tuli. Tytölle on odottamassa sänky, joka mekin saatiin entiseltä naapurilta kun muutti tuosta vastapäätä :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteistanne!
  Anu, mietin laidan tekemistä, mutta voi olla, että jää tekemättäkin ;) Pojat on siirtyny meillä 1,5v tavallisiin sänkyihin eikä muistaakseni ole pahemmin putoilleet. Tytöt tainneet siirtyä myöhemmin, mutta en muista milloin. Nyt kun on yläkerrassakin portti niin vois uskaltaa kokeilla.
  Nuo väri-innostukset on pahoja...Millonkahan se mua se sisustuskärpänen purasee?? Ei haittais yhtään...

  VastaaPoista