maanantai 31. tammikuuta 2011

Pari t-paitaa

Sunnuntai-iltana surahti pari t-paitaa kesä mielessä jo..Nuorimmalla taitaa olla kaksi t-paitaa ja eipä nuita ekaluokkalaisellakaan monta sopivaa ole. Joten tässäpä pari. Näitä on tulossa lisää kunhan ehtisi vaan...


Ja arvatkaas mitä?? No tottakai pesukone otti ja sanoi sopimuksen irti eilen. Onneksi sain sentään yrjöpyykin pestyä (kone jauhoikin lähes taukoamatta pe-alkuyöstä lauantai-iltaan, kun sitä pyykkiä vaan tuli ja tuli. Voitte varmaan kuvitella, kun 1,5v oksentaa 7 tuntia putkeen lähes taukoamatta. Ja edellisyön isosisko. Sillä sentään ei mennyt kuin parit petivaatteet ja pyjamat, peiton, tyynyn, petarin ja patjansuojuksen lisäksi). Niin, yrjöpyykki on pestynä kyllä, mutta pojilla loppuu housut kaapista, kun mitään muuta pyykkiä en oo kerenny pesemään. Ja nyt ei kone toimi, murrr.
Meillä hajosi viimevuonna ainakin kamera, auto (lopullisesti), hella, jääkaappi, keskuspölynimuri. Kaikilla (paitsi autolla) ikää n. 5v, samoin tällä pesukoneella n. 4-5v. On se vaan kumma kun mikään ei kestä. Jospa tuon sais elvytettyä henkiin vielä pienellä remontilla.
Nyt on pakko ottaa taas luutu kouraan ja jatkaa siivoamista.

lauantai 29. tammikuuta 2011

Keväinen setti

Paita-hame setti valmistui perjantai-iltana.
Hame babycord-samettia (löytöpalasta), resori Ikasyrin ihanaa pinkkiä. Hameen vyötärölle venyttäessä tuo resori ei kuitenkaan palautunut vaan vyötäröstä tuli ihan liian löysä, joten lisäsin vyötärölle kuminauhan resorin sisään. Leikkasin tämänkin hameen suoraan kankaalta, ilman kaavaa. Taskut lisäsin pieniä aarteita varten.
Paita tehty ottobren cws-a-paidan kaavalla. Lila trikoo kaapissa marinoitunut kirppislöytö.  Lintu-aplikaatioon lisäsin aaltonauhasta ja puuhelmistä jalat. Tykkään. Toivottavasti neitikin tykkää. Tarkoitus oli sovitella, mutta tytölle iski yöllä oksennustauti niin on sen verran nuutunut, etten viiti alkaa pyytää pukemaan. Pitäkää peukkuja, ettei tauti kaada meitä kaikkia. Mää en kestä, kun vihaan ja pelkään tuota tautia niin paljon.
Meillä käy aina näin, että kun on yhteinen viikonloppuvapaa tai loma ja varsinkin jos on jotain suunnitelmia niin joku sairastuu =( Onneksi en ollut tämän päivän suunnitelmista vielä ääneen puhunut lapsille...

Jospa saisin tänään vaikka leikeltyä jotain. Paitoja tarvis ainakin ja housujakin, mutta niihin ei taida olla paljoa kankaita..



torstai 27. tammikuuta 2011

Tunnustus

Sain tämmäisen tunnustuksen Kaikki yhdest koo`st blogista. Tämä on ihka ensimmäinen tunnustukseni ja olen tosi iloinen tästä. Kiitos paljon =)

 
Tässä pitäisi kertoa seitsemän asiaa itsestään. Hmmmm...

1. Inhoan siivoamista ja pystyn elämään aikamoisessa kaaoksessa ajoittain, joskin tykkäisin että tavarat löytyisi silloin kun niitä tarvii, eikä tarvisi aina etsiä.

2. Häpeän ja inhoan tuota 1. kohdan piirrettä itsessäni. Haluaisin olla siisti ja järjestelmällinen, mutta en vaan osaa.

3.Saan usein inspiraation johonkin myöhään illalla ja jos alan sitä toteuttaa, se on poissa yöunistani. 

4. En kestä sitä, jos joku käsityö täytyy jättää kesken. Siksi ompelukseni ovat aika perusjuttuja, jotka saan tehtyä kerralla valmiiksi. Kutomisen oon joutunut tämän takia jättämään kun oon niin hidas kutomaan ja en kestä odottaa, että esim sukat valmistuu.

5. Vietän melkein kaiken aikani kotona. En osaa hirveästi kaivata mihinkään.

6. Ainoa vuodenaika josta oikeasti tykkään, on syksy. Inhoan kesää, enkä erityisemmin nauti talvesta. Kevät on ärsyttävää kun liian kirkas auringonpaiste saa pään kipeäksi ja  sitäpaitsi sotkuisuus ja sormenjäljet ikkunoissa näkyy entistäkin selvemmin. Mikäs ihanampaa kun raikas kirpakka syysaamu tai lämmin hämärä syysilta?

7. Kehtaanko tätä tunnustaa...Pelasin just toista tuntia Mario Brosia Wiillä, yksin. Lapset nukkuu ja mies on iltavuorossa. Nukkumaan pitäis mennä. Kotihommia ois kyllä, mutta ainahan niitä on ja just nyt ei huvittanut niitä tehä =) 


Tämä tunnustus pitäisi laittaa eteenpäin 15 blogille...En yhtään tiiä kuka on saanut jo tämän, mutta laitan nyt 15 joissa eniten vierailen (kaikki, joissa käyn, tämän varmasti ansaitsisi, mutta yritän nyt katella sen 15)

Unikuun terapiahuone
Villa Fera
Tosimummo
70-luvulta päivää
Kewa kokeilee
Onnellinen Päivä
Väkerryksiä
Kaikenlaista näpertelyä
Haau tekkee ite
Punaiset kumpparit
Mikunloki
Pirkko
Johannan
Tikbumsa
Elämää kurjenpolvessa 







tiistai 25. tammikuuta 2011

Jotain sittenkin...

Jippii, saimpahan jäjestettyä itelleni tunnin ompelukoneen ääressä kun oikein yritin ;) 4v naapurin kyydillä liikkariin, isot pojat pelas wiitä ja 8v touhusi oikein mielellään pikkusiskon kanssa "ihan rauhassa kahdestaan" sen tunnin =D
"Lapsenlikalle" surahti sillävälin tämä jo odotettu hamonen. En tehnyt sitä edellisen hamekokeilun kaavalla vaan leikkasin summanmutikassa kahdesta kappaleesta.
Resoriksi valitsin punaisen, kun tuohon sopi monen väriset, mutta punainen on punainen ja hametta kokeillessa kommentti oli "äiti nää on just mun lempivärit tässä, onneksi ei mitään vaaleanpunaista tai pinkkiä" :)
Sovituskuvia en jaksanut alkaa ottaan kun kaikki muut vaatteet oli niin eriparia tytöllä päällä. Nämäkin kuvat on ihan surkeat. Onneksi tänään näkyi jo ihana aurinko useamman tunnin (tosin pakkasta olikin sitten sen verran reippaasti, että vietettiin pirttipäivä).  Tosin minä kuvailen yleensä yöllä, että eipä se aurinko paljoa taida auttaa tähän ongelmaan. Alemmassa (lähi)kuvassa näkyy hameen oikeampi väri, tuommoinen ihana tumma turkoosi pohjaväri. Kangas on babycord-samettia Löytö-Palasta. Resori myllymuksuilta.



maanantai 24. tammikuuta 2011

Lasten tekosia

Eipä täällä valmistu mitään. Ei sitten millään. Sen verran vie arki mehut, ettei kykene ompeluksia ajattelemaan. Onneksi lapset pystyy =)

Neiti kohta 5v ompeli  lähes omatoimisesti käsinuken. Hienosti onnistui, muutaman kerran piti lanka laittaa neulan silmään, muuten ei apua ollut vailla.



Poika 11v ompeli pikkusiskolle pehmokoiran. Molemmat askarteluhuopaa (Löytöpalasta)


Aloitin sentään lasten vaatteiden läpi käymisen. Pakko saada jotain tolkkua tuonne vaatehuoneeseenkin. Lisäsin huuto.net-linkin omiin kohteisiini tuonne oikealle. Lisäilen kohteita sitä mukaa kun ehdin ja jaksan. Nyt siellä on mm.74-80cm välikausi- ja villavaatetta, 122/128 tytön ja 134/140 pojan paitoja. 
Kurkkaappa löytyiskö jotain teille tarpeellista =) 

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Hamekaavan testailua

8-vuotias tykkää hirmuisesti hameista. Se sama tyttö, joka ilmoitti heti puhumaan opittuaan, ettei laita mekkoa tai hametta päällensä kun ei isoveljilläkään ole ;) No, koitti sekin päivä kun ei muu kelpaisi, vaikka jo muuta kerkesin luulla..Jatkuvasti valittaa, kun on vaan kaksi hametta.
Ostinkin perjantaina tytöille babycord-samettia hameita varten. En kuitenkaan uskaltanut alkaa nuita ihania kankaita leikellä suinpäin ilman hyvää kaavaa.
Kaapista löytyi juuri riittävästi ohutta vakosamettia, joka tuli meille miehen tädiltä saadussa tilkkupussissa kesällä. Pidin tuota aika mitäänsanomattoman värisenä ja sitähän se onkin, mutta yllättäin valmiina hameena näyttääkin ihan kivalta.  Tytöt ei voi sietää kiristäviä vyötäröitä, joten tämä resorivyötärö on hyväksi todettu jo aiemmissa hameissa.  Tämän hameen tein neljästä palasta, joista kaksi on nyt erinpäin, sen huomaa ainakin läheltä katsoessa ja kangasta silittäessä (kuten velourissa, mutta tässä se ei ole niin selkeästi erottuvaa kuin velourissa). Kun ei kangas riittänyt muuten niin ajattelin, että testikappaleessa ihan sama.

Ärsyttää nämä pimeät kuvat. Tulis jo kevät ja kunnolla valoa. Kaikenlisäksi paheeni on kuvata iltaisin kun sen saa tehdä rauhassa, niin eihän niistä hyviä kuvia silloin tule. Pitäs kantaa vaatteet ja kamera pihalle..Kangaskin ruttuinen kun pussinpohjaltakaivelin ja laiskana en jaksanut silittää.


lauantai 15. tammikuuta 2011

Norsu ja bambi

Sampsukan yksivärisistä trikoista (pinkki, turkoosi ja ruskea) tein tytöille paidat. Tilasin enempää ajattelematta kutakin väriä vaan puoli metriä ja eihän siitä 134 cm paitaa saanut, joten piti vähän kikkailla tuon isomman paidan kanssa ja laitoin siihen sitten tuota ruskeaa jatkoksi ja kiva tuli. Helman ja hihansuiden ruskeat osat on siis kaksinkertaiset.  Bambin ompelin vain suoralla ompeleella kiinni, olen nähnyt näin tehtävän, mutta en tiedä miten se kestää pesuissa. No, kokeilla pitää.
Norsupaitaan jätin hihansuut ja helman niin, että ompelin vaan suoran ompeleen n. 1,5 cm päähän reunasta. Rullautuu kivasti.
Jos jotakin kiinnostaa, niin tuota samaa trikoota ois mulla 0,5 metrin (pesty) pala limenvihreänä. En tiiä miksi tuota vihreää tilasin kun en siitä mitään tytöille halua. Voisin vaihtaa tai myydä, ehdota jos kiinnostaa. Tuo norsupaita on 128 cm ja semmoinen siitä tulee justiinsa. Kaavana näissä molemmissa pohjalla ottobren cws a-malli (turkoosiin muokattuna).



perjantai 14. tammikuuta 2011

Vihdoin...kangasostoksilla

Kesän jälkeen en ole ostanut/tilannut juuri mitään kankaita. Yhden ikasyrin salaisen kangaspaketin tilasin joulukuussa ja sen lisäksi kolme metriä kangasta ja vähän resoria tarpeeseen. (Muistaakseni). Hoitovapaalla ollessa ei ole ollut yksinkertaisesti varaa ostaa mitään ylimääräistä ja samalla oon kyllä saanut hyvin käytettyä jo olemassa olevia kankaita hyödyksi.. Ennen shoppailin lapsille vaatetta tosi paljon ja jatkuvasti, nykyään ostan sisävaatteista oikeastaan vaan sukat, alusvaatteet ja juhlavaatteet ja joskus jos tulee jotain ihan älytömän ihanaa vastaan, joka on pakko saada tai on tosi hyvässä alennuksessa.

Julistan siis kangasostolakkoni päättyneeksi ja ostan hyvällä omallatunnolla kankaita, joista toivon mukaan ehdin joskus ompelemaan lapsille vaatteita ;) Aloitin tänään (tai oikeastaan viimeviikolla kun tilasin Sampsukalta muutamaa trikoota). Tänään kävin Eurokankaassa ja Löytöpalassa ja ohan kiva kasa lähti kankaita mukaan. Eurokankaasta lähinnä edullisia palakankaita perusvaatteisiin, en oikein mitään inspiroivaa sieltä löytänyt. Löytöpalasta sen sijaan löysin tosi kivat hame- ja paitakankaat tytöille.  Sampsukan trikoista on jo paidat leikattuna ja jospa viikonlopun aikana saisin jossain välissä ommeltua ne.

Tämmöisiä lähti mukaan tänään

keskiviikko 5. tammikuuta 2011

pari velourpaitaa

Tuntuu, etten oo aikoihin ommellut mitään. Tänään tein pari synttärilahjaa ja samalla tuli uuden vuoden ompelukset korkattua:

3-vuotiaalle pojalle ikasyrin viidakkovelourista pusero, kaavana ottobren cws/b reiluin saumavaroin leikattu 104 cm (kun koosta ei ollut tietoa), resori myllymuksuilta.



5-vuotiaalle tytölle Eurokankaan hempeän vaaleanpunaisesta velourista tunika. Kaava omasta päästä, koko 128cm, vaikuttaa väljältä ja reilulta, toivottavasti ei ole ihan valtava. Vanha tuttu bambiaplikaatio.




Samaan syssyyn surautin nämä 80cm pöksyt, jotka on puolvalmiina odottaneet resoreita kohta puoli vuotta. Kun vielä justiinsa nuo 80 cm:set mahtuu ;) Ruskea velour aika kauan kaapissa lojunutta ja ihana pinkki resori ikasyriltä.