keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Ensimmäinen takkiVihdoin se on valmis. Pari vuotta olen ajatellut takin tekoa, mutta en ole saanut aikaiseksi aloittaa. Nyt se kuitenkin on tehty! Takki koossa 86 kaavana Ottobresta Jänis-anorakki, jota muokkasin vähän. Ei siitä täydellinen tullut, mutta käyttökelpoinen kylläkin. Kangas on vanha verho kirpparilta, vuorena ikean puuvillakangas, resorit myllymuksujen appelsiini.
Oma läppäri on rikki ja mies istui eilen omalla koneellaan koko illan. Muutaman kerran ommellessani olisi tehnyt mieli päästä tosimummon takkiohjetta vilkaisemaan, mutta ei, ilman ohjeita oli selvittävä. Ja eihän se sitten ihan ilman purkamista onnistunut. Voi että olikin vaikea tajuta miten yhdistän hihasuut niin, että saan siihen resorinkin. Ensin ompelin ne kiinni ja luulin onnistuneeni, mutta päälli- ja vuorikangas ne vaan siinä kätelivät toisiaan, kas näin:


No, ei muuta kun ratkojaa kehiin ja nuppineuloilla resorit paikoilleen ja kääntämistä ja vääntämistä. Valmista tuli.
Takki on vielä vähän reilu, mutta voi pitää. Kaula-aukko jäi aika avonaiseksi, mutta toisaalta ei se kesätakissa haittaa. Tuon vetoketjun pituuden takia piti muokata tuota kaulusta matalemmaksi (vetoketju muuten myllymuksuilta, ostettu pari vuotta sitten valmiiksi takin teko mielessä ;))Sovituksesta ei pikkuneiti ollut oikein innostunut. Reppanalla molemmat korvat mätää täynnä ja ihan väsähtänyt ja sitten äiti vielä haluais jotain kuvia...


Parin tunnn päästä isosisko puki takin päälle ja meininki oli ihan toinen:
10 kommenttia:

 1. Siitähän tuli hieno!! Ja nopeaan sait sen valmiiksi nyt, kun aloitit.
  Haluaisin nähdä tämän. Ottaisitko maanantaina mukaan näytille? :)

  VastaaPoista
 2. Hyvän näköinen takki! Kiva kuosi tuossa kankaassa. Mukavan pirteä tuo oranssi sen kaverina.

  VastaaPoista
 3. Ihana takki, ja suloinen omistaja :).

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtava takki, huppu erittäin istuva ja kaunis kuosinen!!!

  VastaaPoista
 5. Kiva takki ja toi oranssi vuori ja resori toimii tosi kivasti vihreän kankaan kanssa. =)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kivoista kommenteistanne =) Saara ilman muuta otan takin mukaan. Jännä, kun tuo kangas oli tosi ruma kankaana, mutta nyt takkina ei näytä ollenkaan hullummalta tuon oranssin kanssa.

  VastaaPoista
 7. Tulipa siitä soma! Ihania nuo taskut takeissa, pakko kyllä itsekin viitsiä seuraavaan takkiin ommella taskut!!

  VastaaPoista
 8. Tosi hieno takki! Hyvää työtä!

  VastaaPoista