keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Joulunodotusta

Voi sitä lasten riemua, kun aamulla herätessä muistivat, että tänään saa avata ensimmäisen luukun joulukalenterista! Tytöillä (4- ja 7v) on "tontun" kalenteri, johon tonttu tuo pieniä ylläreitä, 11v poika sai eilen synttärilahjaksi lego city-kalenterin. Vanhimmalla (12v) on suklaakalenteri ja nuorimmainen (1v4kk) ei vielä kalentereista ymmärrä, joten hänellä ei ole omaa, mutta saattaa se tonttu välillä muistaa muitakin kuin tyttöjä tontunkalenteriin.
Tytöille tonttu oli tuonut petshop-hahmot ja kyllä oli tytöt iloisia aamulla.

Tämmöisiä kransseja olen paperinarusta tehnyt (anopin kanssa yhteistyössä kun oma käsi ei kutomista kestä). Näitä on valmiina nyt viisi, joista yksi on menossa äidilleni syntymäpäivälahjaksi. Tykkään kyllä tosi paljon näistä. Jäi kynttelikkö ja joulutähti tänä vuonna kaappiin...
Lisäämpä tähän vielä jonkinlaisen teko-ohjeen kranssille, näitä on tosi nopea tehdä:
Kranssit tein nro 12 pyöröpuikoilla osan ohuemmasta, osan paksummasta paperinarusta (ohuesta tulee nätimpi minusta). Ohuesta langasta luodaan n. 50-55silmukkaa (niitä voi lisätä/vähentää kutoessa, jos näyttää, että tulee liian iso/pieni). Kudotaan 30-50cm pätkä. Sitten vaan metallikehikko (esim. kärkkäiseltä ja sinooperista saa ja niitä on tosi monen kokoisia, nuo mun on halkaisijalta 22, 25 ja 30 cm). Siihen kehikkoon sitten punotaan jouluvalot (huom! muuntajalla olevat minivalot tai ledivalot, siis sellaiset, jotka ei kuumene!) Valot voi myös kiinnittää nippusiteillä, jos ei meinaa muuten pysyä. Ja "kujelma" kieputetaan siihen valojen päälle ja ei muuta ku ikkunaan =) Minä lisäsin vielä keskelle tuommoisen kangassydämen, jollainen on arpajaispalkintonakin. Vaikka kaunis kranssi on sellaisenaankin.

Pikkuhiljaa ollaan jouluvaloja laiteltu ja viimeviikolla lapset teki keppitonttuja. Ihan kivoja, paitsi, että saimme näiden tonttujen mukana pienenpieniä muurahaisia sisälle.
Tonttujen takana näkyvä vanha ompelukone on mieheni mummun vanha kone, jonka haalasin toissaviikolla mieheni kotoa meille. Ihana se on. Harmi kun oman isomummuni vanha singer on hävitetty =( Se oli meillä vielä n. 15 vuotta sitten. Sillä itekkin ompelin pikkuisena isomummun kanssa.


Muistakaahan käydä osallistumassa arvontaan! Vielä on viikko aikaa osallistua.

5 kommenttia:

 1. Vautsi miten hienoja kransseja! Onko noihin ohje jossain yleisesti saatavilla? Vois vaikka itsekkin kokeilla.
  Hienoja keppitonttujakin teillä!

  VastaaPoista
 2. Todella kauniita nuo valokranssit! Ja suloisia nuo lasten tekemät tontut. :)
  Meilläkin on pojilla sellaiset "kalenterit" joihin tontut tuo jotain pientä. Juuso meinas eilen, että valvoo siihen asti kun tonttu tulee. :D Jostain syystä se tonttu kuitenkin käy vasta sitten, kun lapset on unten mailla. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos. Marjuska, lisäsin jonkinlaista ohjeentynkää tuohon. Mitään "virallista" ohjetta en ole nähnyt, mutta helppoja nämä on jos vaan osaa kutoa aina oikeaa ;)

  VastaaPoista
 4. Tosi hienoja nuo kranssit! Tosi hyvä idea, ehtisiköhän sitä itsekin jossain välissä.. Ja ihania tonttuja :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos ohjeesta! Ei vaikuttanut ollenkaan hankalalta. ;-) Täytyypä käydä Sinooperista hakemassa tuollainen kehikko ja kokeilla.

  VastaaPoista