keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Hautajaismekko

Ensimmäinen kolmesta hautajaismekosta valmiina. Aloitin nuorimmaisen mekosta ja tein tuommoisen "suikalemekon" mustasta velourista. Idea ja koon 86/92 kaavat sain tähän Mesimarjan Saaralta, niistä sitten suurentelin kokoon 104cm. Leikatessa ja ommellessa luulin jo, että ei tästä kunnollista tule, malli näytti niin leveältä ja kummalliselta. Mutta tästä tulikin aika ihana. Laskeutuu tosi kivasti ja helma on kuitenkin tuommoinen vähän liehumainen. Aivan kammottavaa vaan leikata ja ommella tuota mustaa velouria. Hirveä sotku joka paikassa ja sieraimet ja kurkkukin täynnä mustaa pölyä. Kankaan menekki tässä mekossa oli aika iso. Täytyykin mittailla, että alanko edes isommille tekemään näitä, riippuu riittääkö kangas.
Mekon alle tein ohuesta luonnonvalkoisesta trikoosta (kirppislöytö) perustrikoopaidan, johon hihoihin lisäsin puuvillapitsit. Samanlainen paita on ommeltuna 6-vuotiaalle. Mustaa on luvassa siis vielä kahden mekon verran lähiaikoina.

Sovituskuvissa näkyvä kiikku on mummuni vanha kiikku (mummu, jonka hautajaisiin nämä vaatteet siis tein). Pelastin sen meille, kun ei sitä kukaan halunnut. Tuossa se nyt tönöttää keskellä lattiaa ja aina siinä joku kiikkuu. Jos sitä kesällä kunnostelis vähän ja maalaisi toisen väriseksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti