sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Rivitaloja rivissä



Tämä Leena Rengon suunnittelema rivitalo-trikoo kolahti toissapäivänä postilaatikkoon. Hetki meni ihmetellessä, miksi tilasin noin poikavoittoisen väristä kangasta taas ja vielä noin reilusti ;) Jostain syystä hatkahdan helposti poikien kuoseihin, vaikka omat pojat on jo 14v ja 12v ja kolme pienintä, joille siis enimmäkseen ompelen, on tyttöjä. Tämä rivitalokuosihan on oikein unisex, mutta meille vaan on kertynyt nuita sini/vihreä/turkoosi/ruskeapohjaisia vaatteita aika paljon. Ajattelin sitten tuhota tämän heti, ettei jää kaappiin (nykyisin säkkiin, kun hävitin kaapinkin) pyörimään. Kahdelle nuorimmalle siitä tuli mekot (koot 128 ja 98) ja vieläpä riitti yhteen a-linjaiseen 98cm paitaan. Noihin 98cm laitoin takakappaleen ruskeasta trikoosta.



Mietin, että teen silloin tällöin inspiraation iskiessä myös jonkun vaatteen myyntiin ja koitan sillalailla kerätä vähän ylimääräistä uutta saumuria varten. En ole ammattilainen, mutta pyrin kyllä siistiin työnjälkeen aina (ja ihan vähän aikaa on menneisyydessä tullut ompelijanopintojakin aloiteltua..) Verot maksan niinkuin kuuluukin ja käytän itse piirtämiäni/muokkaamiani kaavoja, niitä samoja, jotka olen toimivaksi havainnut omilla lapsillani. Näitä mulla nyt ei tosin vielä ole kovin monessa koossa, mutta teen nyt niitä kokoja mitä on ja piirtelen tarpeen mukaan lisää. Ja ihan harrastuspohjalta teen kuitenkin, toisinaan vaan omien lasten kaapit on täynnä ja ne ei tarvi mitään ja saattaa olla joku kiva kuosi, josta haluais tehdä, muttei omille.

Nämä olisivat nyt kaupan:

Punahilkka-paita 80/86cm. Punahilkka-kangas hieman 2-laatuinen, etukappaleessa on lähellä alakäännettä n. 10cm mittainen kohta, jossa kangas on ohuempaa kuin muualla, näkyy kun tarkemmin katsoo, nurjalta selkeämmin. Huomasin tämän vasta paitaa ommellessa. Paidan takakappale limeä pilkullista trikoota. hp. 14e sis pk.



98cm rivitalopaita, aavistuksen a-linjainen. Kokolapuksi ompelin vahingossa 92, ja korjasin tussilla 2 päälle 8 ;)
Tällä hp. 18 e sis pk.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti