tiistai 29. maaliskuuta 2011

Sairastupa

Täällä sairastellaan. Pikkuneiti on kovassa kuume-yskä-nuha-taudissa ollut jo monta päivää eikä loppua näy. Korvatkin oli tulehtuneet molemmilla 1,5v:llä ja 5v:llä. Ompeluksia ei ole kauheasti kerennyt miettimään kun pikkupotilas viihtyy melkein kaiken hereilläoloaikansa van sylissä ja muiden syli ei kelpaa ku äidin.
Viikonloppuna tytön nukkuessa sain kuitenkin muutaman vaipan ommeltua. Edelliset vaipat oon tainnut ommella vuosi sitten ja silloin nämä nyt ommellut taskutkin on leikattu valmiiksi. Jouduin vaan vähän pienentämään niitä kun on hoikistunut tuo pikkuneiti vuoden takaisesta ;) Tai oikeastaan ne on olleetkin kokoajan vähän väljiä vyötäröltä, mutta käytetty on kuitenkin.
Meillä nimitäin kävi vaipat vähiin uuden isomman pesukoneen myötä. Ihana Lg:n 11 kg vetävä höyrypesukone, ai että on taas pyykinpesu mukavaa kun saa kerralla paljon puhdasta. Meillä kun sitä pyykkiä tulee aika läjä päivittäin. Entinen kone sekosi kokonaan, ensin aikansa oikkuiltuaan ja tuommoiseen sitten päädyttiin. Toivottavasti se nyt sitten kestää.

Mutta tässäpä niitä vaippoja:

Nämä kaksi vaippaa oon joskus ostanut nettikirpparilta valmiiksi leikattuina ja osittain olen ommellut ne vuosi sitten loppuun, mutta ne oli silloin liian isoja (ja saattaa olla vieläkin) niin päällysepit jäi laittamatta. Keltaisesta lyhensin siivekkeitä, kun oli ihan liian pitkät. Tuollain tyylikkäästi saumurilla vaan laiskuuksissani.


Nämä taskut on olleet tosiaan valmiiksi leikattuna kaapissa vuodenpäivät. Sisäkankaat leikkelin nyt. Tykkään eniten sisäpintana bambujoustiksesta, mutta sitä ei ollut tarpeeksi niin muutamassa vaipassa on sisäpintana bambupuuvillafleeceä, mikä on kyllä aika tönkönoloista taskuvaippaan. Mutta näyttäis toimivan.Sitten kurkistus kangaskaappiin ja pikapikasurautuksena kolme sisävaippaa jämäkankaista (lisäksi ompelin pinon lisäimuja, mutta niitä en jaksanut kuvata, kun ei ne nyt oo ku imuja vaan ;)) Nepit on mitä sattui neppirasiasta löytymään, eli vähän eriparisiakin...
Nämä tehty itse piirtämälläni kaavalla, samalla jolla tein vaippoja ennen nuorimmaisen syntymää, lisäsin vaan hieman joka puolelle väljyyttä. Aika rimpula tuo neiti on, kun yksi nuista ennen syntymää tehdyistä vaipoista on vieläkin käytössä ja otettiin käyttöön varmaan joskus 3kk iässä ;) 10 kiloa painoa on nyt 1,5 vuotiaana. Pituutta ei ole mitattu, mutta pitkä tyttö on minusta.


10 kommenttia:

 1. Paranemisia potilaille!
  Kivoja vaippoja oot surautellut. mun pitäis kans alkaa ihanien pikkuvaippojen ompelu tulokkaalle ja harkkariurakka isommalle. Jospa innostuisin kun noin kivoilta nuo vaipat näyttävät. :-)

  VastaaPoista
 2. Paranemisia.

  Ompa kivan näkösiä vaippoja!!

  VastaaPoista
 3. Paranemista pikkuisille! Vaipat ovat kyllä suloiset!

  VastaaPoista
 4. Paranemisia teille! Meilläkin sairastetaan. Tylsyyden tylsyys. Tulis jo se kevät!

  VastaaPoista
 5. Paraneimisia! Hassua, kuinka osalla lapsista nuo vaipat jää isoiksi,kun meillä on kasvettu niin tasaisesti, että isompiin pitäisi taas siirtyä.

  VastaaPoista
 6. Nykyiset kestovaippakankaat on niin ihanan värikkäitä, että tekis mieli ommella niitä vaikkei vaippaikäistä lasta olekkaan... =D

  VastaaPoista
 7. Pikaista paranemista myös toivottelen. Voi että on nättejä vaippoja!

  VastaaPoista
 8. Kiitos paljon. Jospa huomenna ois neitillä jo parempi päivä, kun tänään on vaan itketty, itketty ja itketty =( Meinaa vaan iskeä itellekki sama tauti =(

  VastaaPoista
 9. Voimia sinne! kyllä se siittä helpottaa! Eläimiltä paljon terveisiä ja lämpimiä ajatuksia potilaille :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos Heidi! Eläimille paljon terkkuja täältä kaikilta räkänokilta =)

  VastaaPoista