tiistai 5. lokakuuta 2010

Jämäkankaista vaatteiksi

Kangaskaappi tursuaa jos jonkinnäköisistä epämääräisistä kankaanjämistä. Mietin, mitä niille tekisin. Aikani pähkäiltyäni aloin leikkaamaan kappaleita uusimman ottobren papana-paidan kaavalla. Kokoihin 80-86 ei paljoa kangasta mene. Ihan kivoja paitoja sain aikaiseksi tilkuista ja kankaanjämistä yhdistelemällä.

Yksien valmiiden h&m trikoiden pohjalta piirsin kaavan ja sillä tein housuja, kahdet trikoiset ja yhdet merinovillaiset (oranssit). Pitäis keksiä lisää tämmöisiä, joihin voisi käyttää kaapintäytteenä turhaan lojuvia kankaita ja tilkkuja. Ideoita saa heitellä!

Tämmöisiä asuja syntyi:

Tässä pallotrikoo jämäkangasta, yksivärinen nanson kilotrikoota:Tässä hihat kirpparilta ostetusta topista ja ruskea trikoo Eurokankaasta. Hihat leikkasin suoraan topin helmasta, niin, ettää hihansuukäänteet oli valmiina.Tämä setti meni ystävän pojalle. Paidan työkonetrikoota oli juuri sen verran, että sain siitä etu- ja takakappaleet, hihoissa Eurokankaan ruskea trikoo, housut ruskeaa college-kangasta kangaskaapin perukoilta (kaavana muokattu Ottobren anis-housu)Tässä paidassa on taas hihoina +taskuina naisten toppi, vihreä trikoo nanson kilotrikoota.Ikasyrin pilvi- ja viidakkojerseyn jämät. Hihat jäi hieman lyhkäisiksi, joten ei muuta kuin pitempää resoria kehiin ja hyvä tuli =)

Nämä villalegginsit on myllymuksujen merinovillainterlockia. Viimetaöven villahousuompeluista jäänyt pala meni kokonaan näihin.Sitten tämä uusi villainen alupaita, joka on pyörinyt kaapissa ainakin 8 vuotta..Ompelin siitä bodyn niin pääsee lopultakin käyttöön. Hyödynsin paian kaula-aukon niin tuli nopeasti valmista.

ennen:


Jälkeen:


Joku aika sitten tein kaverin kaksostytöille trikoot mittojen mukaan ja samaan syssyyn innostuin ompelemaan heille pipotkin. Omille lapsille on kans tullut ommeltua pipoja, mutta ne on jääneet kuvaamatta kun on menneet suoraan käyttöön.2 kommenttia:

  1. sä oot ollut kyllä ahkera. miten sä oikein kerkeet?olisi kiva nähdä tuo pilvi- ja viidakkopaita suoraan edestä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, unikuu =) Lisäsin kuvan tuosta paidasta edestäpäin. Ai, että miten ehin...no en mää oikiasti ehtiskään, mutta välillä on pakko ja silloin kaikki muut hommat seisoo ja oottaa ;) Ja nopeaanhan näitä perusvaatteita tekee kun alkaa tekemään.

    VastaaPoista