perjantai 3. syyskuuta 2010

sekalainen ompelupostaus

Tässäpä tämä epäonnen ponipaita, josta tuli kuin tulikin paita ja vieläpä mieluinen semmoinen =)
Aplikoin siis ponin vahingossa "väärälle puolelle" sateenkaarta. Onni oli että tein raglanhihaisen kaavalla niin sain tehtyä etukappaleesta uuden toisinpäin. Velourin nukan suunta vaan on eri kuin muissa kappaleissa. Etuhelmaan tein jatkopalan vaaleanpunaisesta velourista.
Kaavana uusimmasta ottobresta (4/10) tunikan malliin muokattu Billy-paidan kaava.
Turkoosi velour kangastukusta, resori myllymuksuilta ja helma ja aplikoinnit velourtilkuista.Muutama ruokalappu kovaan tarpeeseen yksivuotiaalle. (vaha)kankaat kirppislöytöjä ja vinokantit myllymuksuilta. Kiinnityksenä aplix-tarrat. Kaavan tein yhden vanhan ruokalapun mukaan. Toimivia ovat ja helppo puhdistaa viruttamalla tai pyyhkimällä.Vielä pari pikapaitaa 7-veelle:

Ikasyrin pilvikangas metsolasta, ja punainen valkopalloinen kangas monen vuoden takainen huutisostos, marimekon trikoo. Olisin tehnyt pitkähihaisen, mutta kangas ei riittänyt. Resorit lienevät myllymuksuilta. Kankaana Ottobren creative work shop, koko 128cm.

Viimeisenä vielä heräteostoskangas löytöpalasta ja siitä syntyneet olohuoneen verhot. Kangasta jäi vielä justiin sen verran, että sain kaksi pientä sohvatyynynpäällistä. Tarkoitus oli tehdä kuistille verhot, mutta kotona tajusin, että se sopii just hyvin olkkariin. Minähän en oo ollenkaan mikään sisustusihminen, mutta kyllä vaihtelu piristää mieltä, vaikka verhojen ompelu on ehkä yks ärsyttävimmistä ompeluista mitä tiedän. Nuo on ihan kiinteät, eli ei voi säätää ja sisällä on löytöpalasta kaupantekijäisiksi kerjätyt kangaspakan rullat =)

1 kommentti: