keskiviikko 4. elokuuta 2010

housuja ja muutakin...

Tulevalle ekaluokkalaiselle tein hamevillitykseen kukallisesta hieman joustavasta vakosametista hameen resorivyötäröllä. Kaveriksi ompelin trikoopaidan. Kaavana käytin ottobren creative work shop-kaava-arkin tytönpaidan kaavaa, johon sitten tein tuommoiset hieman pussimaiset hihansuut.
Kaavoja vaan on niin kivaa vähän muokkailla ;)
Kukan kuvaan mallin piirsin uusimmasta ottobresta, toteutus oman maun mukaan.
Hameen kangas ja paidan keltainen trikoo kirppislöytöjä.

Tämä setti sai alkunsa keltaisista velourhousuista, jotka ovat alla olevan housukimaran ensimmäiset valmistuneet. Housujen valmistuttua oli pakko kaivaa kaapista alkukesästä Lasten Metsolasta ostettu viidakkotrikoo. Kaavaksi piirsin uusimmasta Ottobresta Loikka-paidan kaavan, kokoa 80. kangasta leikatessa päätinkin leikata sitten bodyn ja kavensin tosi reilusti. Nappien tilalle +haaroihin laitoin prym-nepparit. Mistäköhän nuita saisi värillisenä? Oikeat pihditkin ois kivat, nuo lidlin pihdit on aika ärsyttävät käyttää, vaikka toimivatkin jotenkuten. Pelkäsin, että bodystä tulee ihan liian iso, kun ommellessa näytti siltä, mutta tästä tuli oikein sopiva syksyksi ja sopivasti kasvunvaraakin on.
Kasa perushousuja 1-vuotiaalle kankaanjämistä (velour ja joustofrotee). Kaavapohjana ottobre Anis-housut (1/2010), joita olen kaventanut monta senttiä ja taisin vyötäröäkin muokata jollain tapaa. Edellispostauksen turkoosiruskeat housut tein tuolla kaavala muokkaamatta ja ne ei pysyneetkään sitten menossa mukana vaan valui jalasta pois ;)2 kommenttia:

  1. Kyllä kelpaaa koulu aloittaa uudessa hamosessa ja paidassa. Oikein nätin yhdistelmän olet tehnyt! :)
    Mahtavan kasan housujakin olet saanut ommeltua. Mua ihan harmittaa, kun omat ompelukset on ollu lähiaikoina niin olemattoamia.

    VastaaPoista
  2. Oi miten ihana yhdistelmä nuo keltaiset housut ja viidakkobody!

    VastaaPoista