lauantai 14. elokuuta 2010

Ekaluokkalainen

KOULUHUN JO KÄYPI TIE,
OPINMAAILMAAN SE VIE.
JOKA PÄIVÄ JOTAIN UUTTAA,
OPIT TIEDON SALAISUUTTA.
AAPISET KUN AVATAAN,
SIELTÄ SANAT TAVATAAN.
AHKERASTI KYNÄÄ KÄYTÄ,
KIRJAIMILLA VIHKO TÄYTÄ.
NUMEROITA YKS KAKS…SATA,
TAIDATKIN JO OSATA.

(runo löytyi netistä)

Koulut siis alkoi ja syksy sen myötä. Kyllä ensimmäinen koulupäivä jännitti ekaluokkalaista ja äitiäkin vaikka onkin jo kolmas koululaisemme. Kolmen kilometrin pyöräilymatka ehkä eniten vaikka toki tutustuminen uusiin luokkakavereihin ja opettajaan ja ihan kaikki.
Kuvassa neiti lähdössä ensimmäistä kertaa kouluun. Housut ompelin miehen sukulaiselta saaduista tilkkupussin aarteista. Lahkeeseen ei riittänyt koko pituuteen kangasta niin tein sekä etu- että takakappaleet kahdesta osasta ja kaksoistikkaukset päälle niin tuli ihan kivat. Kaavoja ei ollut vaan leikkasin ensin reilut ja sovitin välillä ja ompelin sopivammaksi ja sopivammaksi ja hyvät tuli. Ois vaan ollut fiksua piirtää kaava talteen vaikka vielä kai nuista saa piirrettyä.
Sopivanlaisia housuja on tuolle laiheliinille vaikea löytää, kun tykkää että ovat kangasta (puuvilla tms) mutta ei farkkua. Näissä on resorivyötärö ja lahkeensuut.
Ottaisin myös mielelläni vinkkejä vastaan mistä löytyis 140 cm farkkuja tms pojalle, joka on tosi hoikka. Löytyykö mistään enää säädettävällä kuminauhalla olevia farkkuja tuossa koossa?

Toisena kouluaamuna näytti mittari vain 14 astetta, joten edellisyön pipokokeilu tuli heti käyttöön pikkuneitille kouluunsaattomatkalle.Leikkasin tuossa muutamia paitoja, mutta saa nähdä milloin ehtii ompelemaan. Kangashimotuskin ois, resoritkin loppuu ja ei kyllä ole kohta enää kankaitakaan, joista saisi käyttövaatteita ommeltua. Toivotaan että kirppispöydästä tulisi sen verran rahaa, että vois jotain napsutella.

1 kommentti:

  1. Hienot housut ja pipo. Neiti niin kainona kouluun lähdössä :)

    VastaaPoista