tiistai 26. tammikuuta 2010

Perusvaatteita

Ompelukone kaivettu melkein parin kuukauden tauon jälkeen esiin. Keskeneräiset ja valmiiksi leikatut vaatteet pitäisi saada tehtyä, ennenkuin jäävät pieneksi. Vasta vein ison kassillisen kankaita ja keskeneräisiksi jääneitä pikkuvaatteita lähetyskirpparille. Kuosit ei enää miellyttäneet, enkä halua, että näille kankaille käy samalla lailla.
Tämän bloggerin käyttöä alan vasta opettelemaan, jospa tämä tästä. Tuntuu vaan ettei näillä lehmänaivoilla meinaa oppia eikä muistaa mitään uutta :/

Tässäpä siis muutamia valmistuneita

Kittykitty-neuloksesta tunika (hilda&tilda-mekon kaavalla) eskarilaiselle. Kaulus ei miellyttänyt, oli liian avara, joten purin sen ja tein tämmöisen, mutten tykkää tästäkään. Koko malli on jotenkin ärsyttävä eikä sovi tuommoiselle paksummalle neuloskankaalle minusta ollenkaan. Kaveriksi tein kuitenkin vaaleanpunaiset velourhousut, omalla kaavalla, jolla meillä on nykyään kaikki tyttöjen housut. Jospa tätä nyt jonkun kerran tulis pidettyä niin ei mene kallis kangas hukkaan (tai sitten puran tuon kauluksen vielä kerran ja kehittelen jotain muuta).


Joulukuun alussa jo tilasin pilvikankaita Ikasyrilta. Lapset sai toivoa oman paitansa värin.

Eskarilainen halusi vihreän paidan (kaava ottobre 1/04 hieman muokattuna), resori Myllymuksuilta ja housujen velour kangastukusta (kaava oma)4-vuotias halusi ehdottomasti punaisen pilvipaidan. Tähän sopii niin hyvin tuo lime resori ja velour, molemmat tilattu myllymuksuilta. Kaavat kuten isosiskon setissäkin; paita ottobre 1/04 muokattu ja housut oma. Vielä on tulossa 10-vuotiaalle pilvipaita kunhan ehtisi kursia kasaan tässä lasten sairastaessa...


Vauvan merinovillapuolipotkarit oli jääneet keskeneräisenä kaapin perukoille, kun silloin kun näitä tein, totesin ne liian isoiksi ja tönköiksi kun tein kaksinkertaisesta kankaasta. Nyt ompelin ne valmiiksi, koska just tämmöisiä meijän pikku vilukissa tarvii ja ovat jo sopivatkin =)Näissä on pohjalla kaava ottobre 1/09 vauvan housujen kaava, joihin olen itse lisännyt terät. Merinovillainterlock Myllymuksuilta.

3 kommenttia:

 1. Nättejä vaatteita :)
  Tuo kitty-kitty neulos on kyllä aivan ihanaa!

  VastaaPoista
 2. Tosi pirteitä ja kauniita vaatteita! Samaa mieltä Sanin kanssa, tuo kitty-neulos on ihanaa! Näinköhän itekin raaskisi vihdoin sitä tilata :)

  VastaaPoista
 3. mä sain juuri piirrettyä 1/09 lehdestä noi nunnu-housut koossa 80 ja 86 ja ajattelin vanhoista villapaidoista koklaa villiksiä tytölle..

  VastaaPoista