tiistai 12. heinäkuuta 2011

Sadepäivän satoa

Mää niin tykkään tämmöisistä sadepäivistä. Ihanaa kun ei ole kuuma!
Voi paremmalla omallatunnolla ommellakin =) Vielä kun neljä vanhinta lasta ei ollut kotona, niin tämmöisiä valmistui (valmiiksi leikatuista):

Perus T-paita (cws-a) ja velourhousut (kaava oma, tai siis ilman kaavaa)

T-paidan trikoo Michas Stoffeckelta, resori myllymuksuilta ja housujen velour lienee Myllymuksuilta tai Kangastukusta, ei muista enää.Tunika/mekko koko 92, kaava omasta päästä. Trikoot Michas Stoffeckelta, jämäpalat käytin tähän. Legginsit tehty jo aiemmin samasta trikoosta, josta tunikan selkäpuoli ja hihat.7 kommenttia:

 1. Ihania vaatteita! =)
  Minkälaista tuo sun tipukankaan laatu on?
  Toisaalta kuulin, että olis vähän lörppöä. Mutta kun tuo on ihanaa ja tekis mieli yrittää metsästää, josko jostain löytyis palanen...

  VastaaPoista
 2. Siis aivan ihania! Mie tälläinen aloitteleva 'ompelija' ihastelee töitäsi. Mitä Sie käytät kaulan ja hihojen reunassa? Mistä saa tilattua?

  VastaaPoista
 3. Koo, jos tarkoitat tuota alempaa, ruskeapohjaista kangasta, niin se ei ole ollenkaan lörppöä, vaan semmoista jämäkkää jerseytä (ei kuitenkaan tönkköä). Oikein miellyttävää ja joustaakin hyvin. Isommalla tytöllä on siitä tunika, jota on pesty ja pidetty jo jonkin verran, niin on pysynyt hyvänä ja kuosissaan.
  Tuo ylempien kuvien vaaleapohjainen pikkukuvioinen kangas (siinäkin tipuja) on tosi pehmeää ja joustavaa jerseytä, muttei semmoista lörppöä sekään.

  Red Dragon, tervetuloa mukavan harrastuksen pariin. Ompeluun jää koukkuun =) Kauluksen ja hihanteiden kanttauksena käytän resoria, sitä saa kangaskaupoista, itse tilaan yleensä Myllymuksuilta tai Hannan kankaasta. Tuossa sivujeni oikealla alareunassa on linkkejä eri nettikangaskauppoihin, joissa itse asioin =)

  VastaaPoista
 4. Meeri: Kiitos pikaisesta vastauksesta :). Eli siis ihan tavallisella resorilla? Antaisitko sinä minulle pienen ohjeen, että miten mitata oikea pituus + leveys ja miten ompelen?
  Olen siis todellakin aloittelija ja tuntuu, että aivot on ihan narikassa.

  VastaaPoista
 5. Oikea resorin mitta on vajaa 3/4 aukon mitasta. Leveys n. 3-4 cm mulla yleensä. Kiinnitän ensin nuppineuloilla 1/4 välein (kankaan oikea ja resorin oikea puoli vastakkain) ja sitten ompelen saumurilla yhteen venyttäen paitakankaan resorin mittaan). Sen jälkeen käännän resorin reunan nurjalle ja neulaan kiinni tasaisin välein. Tämän jälkeen ompelen ompelukoneen kaksoisneulalla resorin kiinni ja leikkaan takapuolelta ylimääräisen resorinreunan pois. (kaksoisneulan puuttuessa joku joustavaommelkin käy)
  Tähän on muitakin tapoja, mutta tätä siis minä käytän, koska tykkään, että näin saan kivoimman näköisen. Helpoin tapa on kääntää resori ennen kiinnineulaamista kaksinkerroin (nurjat puolet vastakkain) ja ommella sitten kiinni paitaan kaksinkerroin (paidan oikealle puolelle) halutessaan tämänkin voi päällitikata kaksoisneulalla tai tavallisella joustoompeleella. Toivottavasti sait selvää selostuksestani ja ohjeesta on jotain apua =) Iloa ompeluun!

  VastaaPoista
 6. Kiitos oikein selvästä ohjeesta! Ainoa ongelma: Ei saumuria.. Täytisiköhän se hakea äidiltä lainaan..

  Kiitos! Kiitos! Kiitos!

  VastaaPoista
 7. No, nyt löysin tänne. Miksi ihmeessä ei näy tämä blogi minulla googlen syötteenlukijassa eikä sivu palkissa? Mä en vaan osaa. Ihania ompeluksia sinulla taas. Tosi ahkera olet! Ja suloinen malli :)

  VastaaPoista