maanantai 12. heinäkuuta 2010

Pitkästä aikaa

Eipä ole tullut päiviteltyä näköjään koko kesänä, vaikka monta kertaa on ollut mielessä.
Arki ja kesä on vaan vienyt kaiken ajan. Eikä käsitöitäkään hirveästi ole syntynyt. Jotain pientä kuitenkin.

Tämmöinen kesäsetti syntyi eilen lopulta. Paidan kankaan leikkasin toukokuussa ja painoin kesäkuussa, sen jälkeen se on odottanut ompeluintoa ja -aikaa. Eilen sitten päätin, että nyt se tulee valmiiksi ja samalla huomasin, että paidalle ei oo mitään sopivanväristä alaosaa.Ei ollut oikein mitään kangastakaan, mutta vanha vihreä tyynyliina löytyi ja siitä sitten tein hameen kaveriksi paidalle. On ohut ja varmasti mukava päällä.
Paidan kangas Nanson kilotrikoota löytöpalasta, resorit myllymuksuilta ja kangasvärit on sinooperista (en muista merkkiä). Toivottavasti tuo väri vähän pehmenee pesussa, nyt ennen pesua tuntuu hieman kopuralta. Vihreän värin sekoitin itse.
Tyttö tykkäsi asusta ja ihan tyytyväinen olen itekkin.
Muoks, pesussa käynyt ja painokuviot pehmeni, tosin haalistui myös jonkun verran.

4-vuotias sai oman hellemekkonsa jämäpaloista, tässäkin samaa nanson kilotrikoota kuin yläkuvan apila-paidassa ja lisäksi ikasyrin turkoosia pilvitrikoota pala. Resorit myllymuksuilta. Mekko leikattu ilman kaavoja omasta päästä. Aika pitkä tästä tuli, mutta ihan mukava hellemekko ja tämäkin neiti tykkää =)
7-vuotias sai pikahameen mikunlokin inspiroimana. Punainen kangas ei vaan suostunut venymään juuri ollenkaan, rullautui vain. Se olikin jotain jämätrikoota tilkkulaatikon pohjalta. Kukallinen on yhdestä isosta hameesta, jonka ostin kerran kirpparilta tarkoituksena tehdä siitä tytön paita. Nyt kumminkin akuutissa vaatepulassa pienensin sen itelleni ja tuo soiro jäi siitä yli. Tästäkin hameesta tyttö tykkää hirveästi. Ei meinaa malttaa pesun jälkeen odottaa hameen kuivumista kun pitää saada jo uudelleen päälle. Tuo sama tyttö sanoi vielä pari vuotta sitten, ettei laita mekkoa kun ei pojillakaan ole (kaksi isoveljeä siis).
Pikkuneitille ompelin valmiiksi nämä toukokuussa leikatut velourhousut. Mahtui onneksi vielä. Turkoosi velour lasten metsolasta ja ruskea resori Myllymuksuilta. Kaava on jostain uudehkosta ottobresta, en äkkiseltään löytänyt kaavaa, että olisin voinut tarkistaa mistä. Mutta erinomainen kaava, hyvin paljon saman mallinen kuin Lindexin velourhousuissa.Alkukesän juhliin tein kiireessä tytölle boleron hihattoman , avoselkäisen mekon kaveriksi. Tämä omasta päästä ilman kaavoja ja ei siitä hyvä tullut, mutta ajoi asiansa ;)
Joskus toukokuussa on tullut tehtyä tämmöisiäkin. Eli tytöille piparikukkapaidat (kaava ottobre 1/2007), pikkuneitille pari lakkia omalla kaavalla ja pipoja tytöille mikun ohjeella. Nämä pipot on huippuja!1 kommentti:

  1. tosi kiva yhdistelmä toi vihreä ja vaaleanpunainen. ja muut ompelukset on myös tosi hienoja. olet kyllä ollut ahkera.

    VastaaPoista